Avlskarl Gallery er stolte af at præsentere Finn Reinbothes tredje udstilling i galleriet
under titlen Still Life? (Inside Information) VOL. 2.

Udstillingen åbner d. 16 /2 2024 kl 17-19.

Gennem et tyndt lag af plastik kommer forskellige objekter til syne. En lille flaske med olie hviler på det, der ligner lyseblåt stof, pakket omkring en lang, slank genstand. Et gråligt billede af Rodins statue Grubleren ligger ved siden af et udklip fra et leksikon eller et kunsthistorisk opslagsværk. En grov lærredssnor er bundet om rundt om det, man lige nøjagtig kan fornemme kunne være tynde stykker træ eller grene.

Når det er vanskeligt at bestemme materialerne i Finn Reinbothes værkserie Still Life? (Inside Information), er det fordi de ligger indkapslet i den slags smalle plastikrør, man anvender til at transportere plakater eller arkitekttegninger. Heri har kunstneren samlet små stykker konkret virkelighed: Objekter, der peger på atelieret, hvor værket er udført, eller på den ophobning af tanker, udklip, noter og billeder, der er forudsætningen for arbejdet. Det hele er forseglet i plastikrør, som små tidskapler, der slører lige så meget, som de fortæller.

I Still Life? (Inside Information) VOL. 2 genbesøger Reinbothe en værkserie, som er skabt i 1992-93 og udstillet få gange i 1994. Dengang var plastikken stadig transparent, og objekterne lå blottet for den beskuer, der bevægede sig langs de vandrette rør gennem lokalet. Med tiden er plastikken gulnet og blikkets vej til rørenes indre besværliggjort. Næste gang serien vises, vil det måske være helt umuligt at få adgang til det, der gemmer sig derinde.

Still Life? (Inside Information) kan, med sine store, næsten monokrome farvefelter, minde om det konkrete maleri. Men serien kan ligeledes, med sin tydelige horisontlinje, der bevæger sig fra billede til billede, pege tankerne i retningen af en film; et tidsligt forløb, der udfolder sig for den beskuer, som bevæger sig langs værkerne. Med farvefladen som projektionslærred og de slørede genstand bag plastikken som ledetråde inviterer Reinbothe til en eksistentiel reflektion over tid, fremdrift – og glemsel.

Finn Reinbothe (f. 1953 i København) er autodidakt billedkunstner og har siden starten af 1980’erne arbejdet med at kombinerer forskellige typer af rum i værker, der placerer sig mellem det fladeorienterede og det installatoriske. Han har udstillet på en lang række af museer og kunsthaller i Danmark og udlandet, blandt andet Statens Museum for Kunst, Louisiana, ARoS, Esbjerg Kunstmuseum, Sorø Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst, Ny Carlsberg Glyptotek, Slovakian National Gallery m.fl. Reinbothes værker er repræsenteret i flere fremtrædende museumssamlinger, herunder Statens Museum for Kunst, Den Kongelige Kobberstikssamlingen, Esbjerg Kunstmuseum, Kunstmuseet Trapholt, Sorø Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, KØS, Vendsyssel Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen. I 1998 blev Reinbothe tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hæderslegat.
(Tekst af Louise Steiwer)

Udstillingen varer til d 6/4 2024.

Galleriet har åbnet:

onsdag – fredag 12-17

lørdag 12-15

We will be back soon with an updated website